Søren Lund Møbler A/S
Akut hjælp holdt produktionen i gang
En hurtig rundspørge i Enterprise Europe Network blev redningen af produktionen af en populær produkttype i Søren Lund Møbler A/S’ produktlinje, da den danske møbelvirksomhed pludselig stod uden leverandør af en særlig komponent. Kort efter indgik Søren Lund Møbler A/S et nyt samarbejde med en leverandør i Belgien – og sikrede dermed produktion, kunder og omsætning.
Sovesofaen, som Søren Lund Møbler A/S pludselig ikke kunne skaffe den særlige foldemekanisme til (foto: Morten Degn, BOX eleven)
Hvordan skaffer man en ny leverandør hurtigt?
Det blev scenariet for Søren Lund Møbler A/S, der ligger nord for Randers, da deres faste, italienske leverandør af folde-/lukkemekanismer til en særlig type sovesofa pludselig ikke kunne levere flere komponenter i de mål, som Søren Lund Møbler A/S hidtil har aftaget.
Risiko for produktionsstop og tab af vigtige kunder
Søren Lund Møbler A/S er en dansk møbelproducent, der siden 1963 har designet, produceret og solgt kvalitetsmøbler til både det danske og det udenlandske marked med eksport til pt. 16 lande – og med ambitionen om at udvide eksporten til flere, nye markeder løbende. Stolte traditioner og godt håndværk har igennem alle årene været de bærende værdier med nøgleord som ”funktionalitet”, ”kvalitet” og ”æstetik” i højsædet.
Præcis denne type sovesofa eksporterer Søren Lund Møbler A/S worldwide bl.a. til hotelprojekter i samarbejde med arkitekter fra hele verden.
Kunne de ikke skaffe en ny leverandør af de vigtige komponenter, ville de risikere et produktionsstop og miste store, vigtige kunder – kunder, som allerede havde varslet, at de ville begynde at se sig om efter andre leverandører, hvis ikke Søren Lund Møbler A/S kunne levere.
Mødet med Enterprise Europe Network
I foråret 2023, hvor Søren Lund Møbler A/S pludselig befandt sig i dilemmaet, hvor de enten skulle lade møblet udgå, hvilket ikke var en reel mulighed, da møblet er populært og bl.a. sælges til hoteller verden over, eller hurtigt selv skulle finde en ny leverandør, fik de kontakt med Enterprise Europe Network Danmark.
Anette Døssing, eksportchef i Søren Lund Møbler A/S, blev henvist til Enterprise Europe Network-konsulent Kurt Bøgild Kristensen fra Erhvervshus Midtjylland, som introducerede hende for Enterprise Europe Network, og hvordan vi igennem netværket kan række ud til andre lande og hurtigt finde nye samarbejdspartnere til danske virksomheder.
- Virksomheden havde brug for akut hjælp, så jeg sendte straks en forespørgsel ud til flere netværkspartnere i udlandet, heriblandt Irma Taparauskienė fra Kaunas Chamber of Commerce i Litauen, som heldigvis reagerede hurtigt, men desværre med besked om, at de i Litauen ikke kunne levere den type komponent, som Søren Lund Møbler havde brug for. I stedet pegede hun på Sedac-Meral i Belgien som et potentielt match, fortæller Kurt Bøgild Kristensen.
Sedac-Meral er én af Europas førende producenter af metalmekanismer til sofaer og sovesofaer, og ved et hurtigt tjek af deres hjemmeside, konstaterede Kurt, at de producerede den vigtige komponenttype. Så han kontaktede i stedet den belgiske Enterprise Europe Network-partner, Annemie Hautekiet fra Agenschap Innoveren & Ondernemen, og med hendes hjælp blev der hurtigt skabt kontakt til Sedac-Meral.
”Vi kunne ikke have fundet en ny leverandør så hurtigt selv”
Efter en yderst effektiv og hurtig samarbejdssøgning via netværket blev Søren Lund Møbler A/S og Sedac-Meral introduceret til hinanden. Et obligatorisk kvalitetstjek af komponenterne blev gennemført, og kort tid efter var de klar til at etablere et formelt samarbejde.
- Det går rigtig godt, og produktionen er i gang!, fortæller Anette Døssing begejstret:
- Sedac-Meral havde en eksisterende komponent, som de solgte i Belgien, og som vi godt kunne bruge med en lille tilpasning af vores møbel. De havde ovenikøbet en dansk agent, så det var det nemt at indgå et samarbejde med dem, fortæller Anette Døssing og slutter:
- Kurt forstod alvoren i, at vi var presset på tid, og satte hurtigt sit netværk i gang. Vi ville risikere at miste værdifulde kunder og omsætning, men med hjælpen fra Enterprise Europe Network har vi ikke kun fået et bedre produkt, men har fastholdt kunder og omsætning. Vi kunne ikke have fundet en ny leverandør så hurtigt selv, for hvordan gør man det…?
Anette Døssing, eksportchef i Søren Lund Møbler A/S (foto: Morten Degn, BOX eleven)
Fakta Søren Lund Møbler A/S
Søren Lund Møbler A/S er en dansk designvirksomhed og møbelproducent med adresse i Tørring ved Gjerlev nord for Randers. Gennem 60 år har virksomheden udviklet klassikere inden for dansk møbeldesign.
Skal vi tage en uforpligtende snak?
EENergy: Strandby Fiskerihavn forbedrer ventilationsanlæg og indeklimaet
Strandby Fiskerihavn er én af 41 danske virksomheder, der har fået bevilliget EENergy-midler til energieffektivisering. Midlerne er brug til at forbedre deres ventilationsanlæg.
Dansk-koreansk projekt udvikler maritim satellitkommunikation
Sternula A/S blevet projektpartner i Eurostars-projektet MACORSAT, hvor de i samarbejde med en sydkoreansk partner og den danske virksomhed Dacoma skal udvikle løsninger til at få data så effektivt som muligt fra skib til land og omvendt via AIS 2.
Akut hjælp holdt produktionen i gang
En hurtig rundspørge i Enterprise Europe Network blev redningen af produktionen af en populær produkttype i Søren Lund Møbler A/S’ produktlinje, da den danske møbelvirksomhed pludselig stod uden leverandør af en særlig komponent.
Nyskabelse af medieindhold med følelsesmæssig indsigt i målgruppen
Spænding, glæde, sorg, frygt, kedsomhed...vi kan føle mange ting, når vi ser en video. Tænk, hvis medie- og underholdningsvirksomheder kunne skabe og tilpasse indhold baseret på seernes følelsesmæssige reaktioner? Det er allerede en realitet takket være t