DAMRC

DAMRCs engelske forbindelser

Det danske videnscenter DAMRC har fra starten haft en stærk engelsk forbindelse. Forbindelserne blev styrket på en tur til England i maj 2011 arrangeret i samarbejde med Enterprise Europe Network. Turen var øjenåbner for de danske deltagere, som bestod af både virksomheder og universiteter.

Delegationen vises rundt på Sheffield Hallam University af professor P. Hoysepain. Foto: Sheffield University Advanced Manufacturing Researxh Center with Boeing

DAMRCs formål er at styrke danske virksomheders globale konkurrenceevne gennem udvikling og omsætning af den nyeste viden indenfor produktionsmetoder og materialer til praktiske løsninger og industrinære uddannelser. DAMRC søger løbende inspiration og viden fra udlandet i bestræbelserne på at styrke danske industrivirksomheder i en verden, hvor effektivitet, omkostninger og konkurrence netop måles på en global skala.

Sheffield som forbillede

Formålet med turen til Sheffield var at give deltagerne et indblik i, hvordan man i Sheffield har haft stor succes med målrettet forskning og udvikling via et tæt samarbejde mellem virksomheder og universiteter, aktivt støttet af offentlige midler og myndigheder. Resultaterne i området omkring Sheffield har betydet, at den lokale fremstillingsindustri er blevet løftet markant i konkurrenceevne, og der er skabt hundredvis af nye arbejdspladser både i industrien og i videnscentre. Viden og industriarbejdspladser følges med andre ord ad og udvikles netop via tæt samarbejde.

To dages viden og inspiration

Turen til Sheffield bød på to dages meget tætpakket program tilrettelagt i tæt samarbejde med Enterprise Europe Network og muliggjort af de engelske værters villighed til at åbne dørene for den danske delegation. Delegationen nåede bl.a. at besøge Sheffield Hallam University, som arbejder med mekanisk bearbejdning og overfladebehandling, virksomheden Tinsley Bridge, som anvender udviklet højteknologi i produktionen, og ikke mindst samarbejdspartneren og forbilledet AMRC (The University of Sheffield Advanced Manufactoring Research Centre with Boeing).

- Det, vi har set og oplevet i Sheffield, er ikke mindre end imponerende, både hvad angår teknologierne der udvikles og det tætte samarbejde mellem virksomheder og forskning. Vi er nået rigtig langt med det sammen i Danmark, men vi har stadig meget at lære, og det kan vi bl.a. lære i og fra Sheffield, udtaler Martin Heide Jørgensen, deltager på turen, professor og institutleder, Institut for Mekanik og Produktion på Aalborg Universitet.

International inspiration og samarbejde

- Engelske AMRC er både en rollemodel og en meget vigtig samarbejdspartner for os. I Sheffield fik vi drøftet flere kommende projekter med AMRC, og der er stor interesse for at udbygge samarbejdet, også via disse konkrete projekter, som skal gennemføres i tæt samarbejde med vores medlemsvirksomheder i den danske industri, udtaler Ole Lauridsen, CTO hos Terma, professor og arbejdende bestyrelsesformand for DAMRC.

- Hvis vi skal kunne tilbyde vores medlemmer nye, innovative teknologier, som kan implementeres i produktionen og styrke virksomhedernes effektivitet og konkurrenceevne, så er vi nødt til konstant at have øjnene åbne for, hvad der sker i udlandet. En væsentlig del af vores eksistensberettigelse er vores evne til at hente ny, relevant viden og teknologi udefra og samarbejde med lignende europæiske organisationer. Det vil vi fortsat gøre bl.a. gennem Enterprise Europe Network, AMRC og i princippet alle, der har noget værdifuldt at tilbyde og samarbejde omkring, slutter Klaus Bonde Ørskov, projektleder for DAMRC.

Fakta DAMRC

DAMRC er en forkortelse for Danish Advanced Manufactoring and Research Centre. Centret, som formelt er en medlemsorganisation, blev stiftet i april 2010 i et samarbejde mellem bl.a. Terma, Multicut, Vestas, Unimerco, Terma, Region Midtjylland, Herning Kommune, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, amerikanske Boeing samt engelske AMRC. Flere medlemmer er siden kommet til.

Læs mere her

 

Dansk-koreansk projekt udvikler maritim satellitkommunikation

Dansk-koreansk projekt udvikler maritim satellitkommunikation

Sternula A/S blevet projektpartner i Eurostars-projektet MACORSAT, hvor de i samarbejde med en sydkoreansk partner og den danske virksomhed Dacoma skal udvikle løsninger til at få data så effektivt som muligt fra skib til land og omvendt via AIS 2.