Infocura ApS

Dansk-skotsk sundhedsparløb

Tekst: Welfare Tech og Kaspar Nielsen, Cluster Excellence Denmark

I oktober 2015 mødte den danske virksomhed Infocura ApS skotske Consard LTD til et matchmaking-event på WHINN, Week of Health & INNovation, for at diskutere samarbejdsmuligheder. Blot tre måneder senere vandt de i fællesskab deres første EU-udbud, og nu har de stiftet en europæisk paraplyorganisation.

Susie Wagner Bondorf, Infocura ApS (Fotos: Infocura ApS)

Det lå ikke lige i kortene i efteråret 2015, at Susie Wagner Bondorf skulle til at arbejde med internationale kunder. For med hendes nystiftede virksomhed, Infocura, havde hun egentlig fokus på velfærdsteknologi, digitalisering og bedre udnyttelse af data i de danske kommuner, hospitaler og offentlige organisationer. Men deltagelsen i et matchmaking-event arrangeret af blandt andre Enterprise Europe Network og Welfare Tech ændrede det:

- Jeg var faktisk ikke helt klar over, hvad jeg kunne få ud af at deltage og burde nok have gjort mit hjemmearbejde bedre. Men en af mine aftaler var med Consard LTD fra Skotland, og det viste sig, at de søgte en dansk partner. Efter arrangementet holdt vi tre møder i løbet af den uge, og siden er det gået stærkt, siger Susie Wagner Bondorf.

Allerede i januar 2016 – blot tre måneder efter det første møde – vandt de to nyslåede partnere et EU-udbud. Opgaven er at lede et udviklingsarbejde af europæiske retningslinjer for vurdering af pålideligheden af mobile sundheds-apps.

Stiftede et fælles selskab

I maj 2016 stiftede Susie Wagner Bondorf og Andrew Ruck sammen et EEIG-selskab (a European Economic Interest Grouping), som de har døbt Synsana, og siden er yderligere tre partnere kommet med fra England, Frankrig og Spanien. Alle partnere har hver deres virksomhed i deres respektive lande, og samarbejdet i det fælles EEIG-selskab hjælper dem med at kunne levere bedre service i egne lande, at tiltrække opgaver på europæisk niveau og at hjælpe virksomheder, der ønsker at komme ind på de europæiske sundheds-it-markeder.

Sammen med opgaven for Europakommissionen oplever Synsana stor interesse fra britiske, danske, franske, amerikanske og canadiske kunder.

For Susie Wagner Bondorf betyder det tætte samarbejde med Andrew Ruck og deres fælles selskab, at hun har fået to forretningsben at stå på. I Danmark hjælper hun offentlige organisationer med strategiudvikling, procesoptimering, undervisning og projektledelse af implementering via Infocura. Gennem Synsana hjælper hun internationale kunder ind på danske og andre europæiske markeder og danske virksomheder ud på internationale markeder.

Som sundhedsinformatiker med en klinisk baggrund som sygeplejerske bevæger hun sig let i krydsfeltet mellem strategi og virkelighed:

- Jeg ved, hvordan personalet rent faktisk arbejder og kan være med til at sikre, at velfærdsteknologi, digitale løsninger og brugen af data ikke bare er noget, der foregår på chefens skrivebord uden kobling til den daglige drift, siger Susie Wagner Bondorf. 

 

Fakta Infocura ApS

Infocura er en konsulentvirksomhed, specialiseret i et datadrevet sundhedsvæsen, hvor menneskelige kompetencer, organisatoriske processer og data tilsammen virker til den enkeltes bedste. De arbejder med borgere og patienter, it-leverandører, forskere, uddannelsesinstitutioner, administratorer, læger og sygeplejersker mv. på alle organisatoriske niveauer.

 

Fakta Welfare Tech

Welfare Tech er en markedsdrevet klyngeorganisation for sundhed og velfærdsteknologi, som gennemfører projekter, konferencer, workshops, netværk, matchmaking og formidlingsaktiviteter. Via samarbejde med virksomheder, kommune, regioner og forsknings- og uddannelsesinstitutioner arbejder de for, at erhvervslivet kan realisere det kæmpe udviklingspotentiale, som ligger inden for det sundheds- og velfærdsteknologiske område.

Læs mere her 

Dansk-koreansk projekt udvikler maritim satellitkommunikation

Dansk-koreansk projekt udvikler maritim satellitkommunikation

Sternula A/S blevet projektpartner i Eurostars-projektet MACORSAT, hvor de i samarbejde med en sydkoreansk partner og den danske virksomhed Dacoma skal udvikle løsninger til at få data så effektivt som muligt fra skib til land og omvendt via AIS 2.