Gaia Solar A/S

Danske solceller i nye internationale sammenhænge

Gaia Solar A/S bruger aktivt Enterprise Europe Network i hele virksomhedens virke – både til at orientere sig om teknologiudviklingen inden for solceller, finde EU-projektpartnere, leverandører af løsninger og koncepter og potentielle salgskanaler.

Anders Sørensen, udviklingschef, Gaia Solar A/S (Foto: Gaia Solar A/S)


Da Anders Sørensen blev ansat som udviklingschef i virksomheden Gaia Solar A/S i 2012, var det fra starten én af hans missioner at udbygge virksomhedens internationale kontaktflade for, i samarbejde med nye partnere, at udvikle flere nyskabende løsninger til gavn for kunderne. Derfor kontaktede han et par af de danske repræsentanter for Enterprise Europe Network, som han kendte i forvejen fra sit tidligere arbejde. Anders Sørensen fik derefter igangsat søgninger efter EU-projektpartnere, leverandører af løsninger og koncepter samt potentielle salgskanaler for Gaia Solars egne produkter og løsninger.

Solerfaring til tulipanernes land

Søgningerne har indtil nu skabt en del nye udenlandske kontakter, og Gaia Solar har for nyligt indgået aftaler med flere, herunder to hollandske virksomheder, som hollandske Enterprise Europe Network-partnere har gjort meget interesserede i at samarbejde med Gaia Solar. Hos den ene virksomhed, Heliox, har Gaia Solar bidraget med input til udviklingen af en mikroinverter og afventer nu resultaterne heraf.

Den anden hollandske virksomhed Zig Zag Solar er et godt eksempel på, hvordan en udenlandsk virksomhed fint kan indgå i et projektsamarbejde under en dansk støtteordning. Gaia Solar har nemlig fået virksomheden med i et stort projekt under ordningen ForskVE (Forskning inden for Vedvarende Energi), hvor solceller er ét af fokusområderne. Projektet startede i april 2013, og parterne har fået 22 mio. kr. i støtte. Derudover forventer Anders Sørensen et kommercielt samarbejde med Zig Zag Solar, hvor Gaia Solar kan levere paneler og invertere til virksomhedens facadeløsning.

Adgang til projektkonsortier

Via Enterprise Europe Network er Gaia Solar ligeledes kommet i kontakt med projektkonsortier, der har indsendt ansøgninger under EU-programmer. Eksempelvis et projektkonsortium ledet af Glasgow Universitet, Skotland, hvor partnerne søgte medfinansiering til et projekt under EUs 7. rammeprograms tematiske program for nanovidenskab og -teknologi, materialer og nye produktionsteknologier (NMP). Projektforslaget, der gik ud på at integrere teknologier og løsninger med elektroniske halvlederkredsløb som omdrejningspunkt, gik dog desværre ikke igennem til medfinansiering.

Konkurrencen om EU-midler er stor, men Gaia Solar har mod på at blive koblet på flere projektkonsortier i fremtiden, da deltagelse i EU-projekter er med i virksomhedens udviklingsstrategi.

Den løbende dialog med det danske Enterprise Europe Network har stor betydning for Gaia Solars internationale samarbejdsmuligheder.

- Vi har stor gavn af det store netværk af potentielle samarbejdspartnere, som Enterprise Europe Network giver adgang til. Dels i forhold til at etablere eksportsamarbejde i andre europæiske lande, og dels for at følge med i teknologiudviklingen inden for solceller i Europa og vide, hvem vi skal etablere samarbejde med næste gang, udtaler Anders Sørensen.

 

Fakta Gaia Solar A/S

Gaia Solar A/S, Hvidovre, har siden stiftelsen i 1996 opbygget en position som det førende cleantech-selskab i Skandinavien inden for bygningsintegration af solcellesystemer. Gaia Solar udvikler, producerer og installerer komplette solcelleanlæg af høj kvalitet, skræddersyet og specielt tilpasset kundernes individuelle behov for miljøoptimal ydelse, funktion og æstetisk arkitektur. Virksomheden beskæftiger ca. 30 ansatte, er ejet af virksomhedens ledende medarbejdere og en ekstern investor.

Læs mere her

Dansk-koreansk projekt udvikler maritim satellitkommunikation

Dansk-koreansk projekt udvikler maritim satellitkommunikation

Sternula A/S blevet projektpartner i Eurostars-projektet MACORSAT, hvor de i samarbejde med en sydkoreansk partner og den danske virksomhed Dacoma skal udvikle løsninger til at få data så effektivt som muligt fra skib til land og omvendt via AIS 2.