Enterprise Europe Network
Et større og forbedret Enterprise Europe Network til gavn for Danmarks erhvervsliv
Simon Poulsen, koordinator for Enterprise Europe Network i Danmark. Foto: Væksthus Hovedstadsregionen
Enterprise Europe Network har nu eksisteret siden 2008. Det blev etableret af Europa-Kommissionen med henblik på at fremme vilkårene for bl.a. markedsudvidelser, samarbejde over grænser og adgang til det indre marked for primært små og mellemstore virksomheder, men også i høj grad for vidensinstitutioner og andre offentlige organisationer. Flere end 650 partnerorganisationer i over 50 lande har indtil videre arbejdet for at hjælpe med dette.
Og der er sket meget siden 2008 – fx har godt 11.500 virksomheder globalt set fundet nye samarbejdspartnere, og herhjemme har alene 10 af de virksomheder, vi har hjulpet, kunne konstatere en stigning i omsætning på over kr. 100 mio. samlet set, og flere hundrede arbejdspladser er blevet skabt. Alt sammen med hjælp fra lokale Enterprise Europe Network-partnerorganisationer.
Men også internt i netværket er der sket ændringer.
I Danmark har vi siden 2008 arbejdet målrettet på at skabe gode internationaliseringsforhold for de danske virksomheder og vidensinstitutioner, og at vi pt. ligger som det bedst performende netværk af alle i Enterprise Europe Network og samtidig har fået vores kontrakt forlænget til 2020 vidner om, at vi gør det rigtige for vores virksomheder, og at Europa-Kommissionen værdsætter vores resultater. Og disse positive takter har vi naturligvis en ambition om at videreføre.
Vi har netop taget hul på en ny periode, som løber fra 2015 til 2020, hvor netværket ikke bare er blevet udvidet med mange nye partnere i flere lande, men vi kan nu også tilbyde flere ydelser til virksomheder og vidensinstitutioner.
Således kan vi i Danmark også byde velkommen til fire nye partnere - Væksthus Hovedstadsregionen, Væksthus Sjælland, Det Syddanske EU-kontor og Væksthus Midtjylland. Dermed er vi nu i alt syv netværkspartnere fordelt over hele landet.
Udover de eksisterende tilbud til danske virksomheder, som bl.a. omfatter gratis hjælp til at finde udenlandske samarbejdspartnere (leverandører, agenter, forhandlere, distributører, underleverandører mv.), kan vi nu fx også hjælpe danske virksomheder med at få udarbejdet en handlingsplan til bedre innovation ved hjælp af værktøjet IMP3rove.
Vi ser frem til at hjælpe endnu flere danske vækstorienterede virksomheder med at realisere deres mål.
God læselyst.
Simon Poulsen
Koordinator, Enterprise Europe Network Danmark
- - -
Partnere i Enterprise Europe Network Danmark er:
- Væksthus Hovedstadsregionen
- NordDanmarks EU-kontor
- Agro Business Park
- Væksthus Midtjylland
- Det Syddanske EU-kontor
- Væksthus Sjælland
- Cluster Excellence Denmark - REG LAB
AI-drevet platform skal forbedre landbrugs- og fødevaresektorens styring af klimabaserede risici
Et nyt schweizisk-dansk projektsamarbejde har modtaget en bevilling på EUR 1,5 millioner fra Eurostars-programmet til at udvikle en AI-drevet platform til håndtering af klimarisici i landbrugs- og fødevaresektoren.
EENergy: Studsgaard forventer markant reduktion af energiforbruget med nye solcelleanlæg
Hos Studsgaard i Frederikshavn arbejder de målrettet på at mindske deres klimaaftryk og blive mere bæredygtige.
EENergy: Strandby Fiskerihavn forbedrer ventilationsanlæg og indeklimaet
Strandby Fiskerihavn er én af 41 danske virksomheder, der har fået bevilliget EENergy-midler til energieffektivisering. Midlerne er brugt til at forbedre deres ventilationsanlæg.
Dansk-koreansk projekt udvikler maritim satellitkommunikation
Sternula A/S blevet projektpartner i Eurostars-projektet MACORSAT, hvor de i samarbejde med en sydkoreansk partner og den danske virksomhed Dacoma skal udvikle løsninger til at få data så effektivt som muligt fra skib til land og omvendt via AIS 2.